ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΕΔΙΠ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΟ PINT OF SCIENCE GREECE

Monday 09 Μαΐου 2022
Ομιλία της Ευαγγελίας Κυρίτση, ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας, στο Pint of Science Greece

Η κ. Ευαγγελία Κυρίτση, ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας, συμμετέχει στο Pint of Greece 2022, Αθήνα, τη Δευτέρα 9/5/2022 με την ομιλία «Γλώσσα, φυσική συν-παρουσία και e-επικοινωνία», στο MoMix (Βουτάδων 36). 

Περίληψη Ομιλίας
Πώς σχετίζεται η γλώσσα με τη φυσική παρουσία των συνομιλούντων; Πώς επηρεάζεται από την e-επικοινωνία, που τόσο πολύ αναπτύχθηκε την περίοδο της πανδημίας Covid; Μήπως μέσα στην αγωνία μας να μείνουμε ζωντανοί κάναμε επιλογές που επηρέασαν αρνητικά τη γλωσσική μας χρήση και επικοινωνία; Και τι αντίκτυπο έχει αυτό σε άλλες εκφάνσεις της ζωής μας;

Η ανθρώπινη γλώσσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας ενός ατόμου αλλά και μιας κοινωνικής ομάδας. Στην ομιλία μου θα προσπαθήσω να επισημάνω κάποιους παράγοντες που, αν και δεν είναι αυτονόητοι στο ευρύ κοινό, σχετίζονται άμεσα με τη γλώσσα. Στόχος της ομιλίας είναι να γίνει σαφές ότι στους δύσκολους αναμφίβολα καιρούς που ζούμε αξίζει να επενδύσουμε και σε αυτούς τους παράγοντες, γιατί αυτό συμβάλλει τόσο στη γλωσσική καλλιέργεια όσο και στην ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Δείτε την Αφίσα και το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης